Silva, Türk mikrofiber kumaşını dışarıya çıkarıyor

silva

Kumaş konusunda ülkenin önde gelen firmaları arasında bulunan Silva, Türkiye’ye ilk kez getirilen mikrofiber kumaşı bir süre sonra kendisi de üretmeye başlamıştı. Ar-Ge çalışmalarına bu sıralar eskiye oranla daha fazla önem veren, yatırım da yapan firmanın yeni hedefi ise Türk mikrofiber kumaşını yabancı ülkelere satmak. Konu hakkında açıklamalar yapan Silva Pazarlama Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karapıçak, dünya çapında da isim yaptıklarını ve global fuarlara genelde katıldıklarını dile getirirken, Türkiye’deki ilk mikrofiber kumaş üretimi konusunda sıkıntı yaşadıklarını ama artık halkın alıştığını ifade etti.

“Bugüne kadar 70 ton mikrofiber kumaş ürettik”

“Bu ürünü insanlara en kolay nasıl ulaştırabileceğimizi düşünürken, kendimizi network marketing alanında bulduk” açıklamasını yapan Karapıçak, “Ve 2007’de Silva Pazarlama’yı kurduk. 25 kişi ile başladığımız faaliyetlerimizi bugün 20 bin kişi ile yürütüyoruz. İlk yıllarımızda 5 çeşit ürünümüz vardı. Gelen taleplerin ardından farklı alanlardaki ürünleri de Silva çatısı altında topladık. Böylece mikrofiber temizlik bezi, nano teknoloji ürünleri, bambu havlular, kişisel bakım ürünlerinin de yer aldığı 1800’ün üzerinde ürüne ulaştık” diyor. Bugüne kadar 70 tona yakın mikrofiber kumaş ürettiklerini açıklayan Karapıçak, üretimin tüm aşamalarını farklı yerlerdeki tesislerde yaptırdığını belirtiyor.

“Silva olarak üyelerimize ek gelir desteği sunuyoruz”

Danışmanlık hizmetine de değinen Karapıçak, “Danışmanlarımız ürünleri katalog fiyatından yüzde 25 daha uygun fiyata satın alıyor. Kişi bizden aldığı ürünü katalog fiyatına satarak ek gelir elde ediyor. Başka birini bu sisteme üye yapatığında onun satışları üzerinden de yüzde 10 pirim alıyor” diyor. Bu yıl danışmanların ek gelirlerini artırmak için “profesyoneller kulübü” isimli bir uygulama başlattıklarını açıklayan Karapıçak, “Bu sistemle danışmanlar için kariyer hedefleri belirledik. Profesyoneller kulübü 7 yöneticiden oluşuyor. Ciroya göre elde edilen gelir de artıyor. Ve danışmanlar alt gruplarıyla birlikte çalışıyor” bilgisini veriyor.

“Bu yıl 5 ülkeye ulaşmayı planlıyoruz”

Geçen yıl yüzde 10 büyüdüklerini, bu yıl da yüzde 20 büyüme beklediklerini söyleyen Karapıçak, ülke genelinde 11 ilde satış noktalarının bulunduğunu belirtiyor. Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiklerini, ayrıca mikrofiber kumaşı farklı formlarda sunarak yeni ürünler geliştireceklerini vurgulayan Karapıçak,ürünlerine “helal sertifika” alacaklarını da aktarıyor. Yurtdışı çalışmaları hakkında bilgi veren Karapıçak, bu yıl 5 ülkeye açılmayı planladıklarını, özellikle Türklerin ağırlıkta olduğu ülkelere yöneleceklerini belirtiyor.

Mikrofiber için 2 yılda 30 ton kumaş harcadı

Mikrofiber kumaşın Türkiye’ye geldiği ilk yıllarda bu ürünü dünyada sayılı firma üretiyor. Hatta üretim süreçleri de gizli tutuluyor. Bu ürün ile Fransa’da bir fuarda tanışan Murat Karapıçak, mikrofiberi üretmek için yoğun bir araştırma sürecine giriyor. Bu araştırmalar iki yıl sürüyor. Karapıçak, mikrofiber kumaşı Türkiye’de üretmek için iki yılda 30 ton kumaş harcıyor. Ve 2007 yılında Türkiye’nin ilk mikrofiber kumaşını üretiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir