Güllüoğlu, peynir ve tereyağı üretecek

Güllüoğlu

Ülkenin önde gelen tatlı markalarından olan Baklavacı Güllüoğlu, ürün portföyüne yeni isimler katmaya hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre Güllüoğlu, yakın zamanda peynir ve tereyağı üretimine de başlayacak. Konu hakkında açıklamalar yapan Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllüoğlu, artık her çeşit insanın ve esnafın fıstık stoklaması yaptığını ve kendilerine dahi fıstık satmak isteyen doktorlar olduğunu dile getirirken, Şanlıurfa’da yeni açtıkları tesisle birlikte beyaz peynirden parmesan peynire kadar birçok süt ürünü üretimi yapacaklarını ifade etti.

Geçtiğimiz cumartesi günü Kadınlar Günü nedeniyle Kağıthane’deki üretim tesisinde kadın gazetecileri ağırlayan ve onlara baklava yaptıran Güllü, baklavaların satışından elde ettiği geliri ise Kadın Konuk Evleri’ne bağışladı. Etkinliğin ardından DÜNYA gazetesinin sorularını yanıtlayan Güllü, ‘kendi yağlarında kavrulmak için’ Şanlıurfa’da açtıkları tesislerini genişletme kararı aldıklarını belirtti. TİGEM’den aldıkları sütün tereyağı için fazla olduğunu belirten Güllü, “Geçen yıl deneme üretimini yapmıştık. Aralık ayından mayıs ayının sonuna kadar ortalama günde 25-30 ton koyun sütü geliyor. Dünyanın hiçbir yerinde tamamen doğal katkı maddesi olmayan bu miktarlarda süt yok. Fakat bu süt fazla geldiği için sütün bir kısmıyla beyaz peynir yapıyoruz. Bir kısmıyla tulum, bir kısmıyla da parmesan yapıyoruz. Ama bunun daha tam projelendirme safhası bitmedi. Parmesan üretimi ilerleyen dönemlerde farklı bir yol izleyecek. Önümüzdeki yıl raflarda Güllüoğlu’nun yağını ve peynirini göreceksiniz” bilgisini verdi.

Doktordan 20 ton baklavalık fıstık teklifi

Güllüoğlu’nun üretim tesisinde kapasite, günlük 35-40 ton süt işletimine kadar çıkabiliyor. Şanlıurfa’da 2. Organize Sanayi’de bulunan tesis, Avrupa Birliği desteği ile hayata geçmiş. Şu an yolun başında olduklarını gelecek yıl ise tesisin meyve vermeye başlayacağını söyleyen Güllü, kendi sektörü için vazgeçilmez olan süt ve fıstık fiyatlarıyla ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu yıl kuraklık nedeniyle tüm tarım ürünlerinin fiyatlarında yükselmeler görüyoruz. Fıstık zaten yıllardır bizim mücadele ettiğimiz bir konuydu. Türkiye’de niyeyse fıstık ithalatı yasak. Ceviz ise serbest; fındığı ise zaten iç piyasadan karşılıyoruz. Fıstık fiyatları üzerinde çok ciddi spekülasyonlar vardı. Fıstık fiyatı bir yıl önce 30 liradan 60 liraya fırladı. Bu yıl da 80-90 lira arasında. Çünkü dışardan gelmediği için berber bile fıstık alıp stok yapıyor çünkü bozulan bir şey değil… Geçen yıl bir doktor bana 20 ton fıstık teklif etti. Stok yapmış. Bunun gibi herkes stokçulukla para kazanıyor.”

Sütlü nuriye ününü, ucuzlayan fındığa borçlu

Baklava üretiminde fıstık kadar olmasa da fındık ve cevizin de rolü büyük. Fıstıkta artan fiyatlar kadar fındıkta da fiyatların arttığını belirten Nejat Güllü, “Geçen yıl 15 liraya aldığımız fındık, bugün 60 lira. İnşallah gelecek yıl fındıkta bir bolluk olur da fiyatlar geriye çekilir. 1981 yılında fındık çok ucuz diye sütlü nuriyeyi icat etmiştik. Bu yıl böyle bir şey olsa yapamazdık. Artık fındıkta, cevizde ve fıstıkta fiyatlar yüksek. Bu şartlarda istesek de ikinci bir sütlü nuriye icat edemeyiz” değerlendirmesini yaptı.

Peru’dan Afrika’ya kadar teklif geliyor

Nejat Güllü yönetimindeki Güllüoğlu markası, Türkiye’de 20, yurtdışında ise 10 şubeye sahip. Gelecek çarşamba Viyana’da şube açmaya hazırlandıklarını söyleyen Güllü, “ABD’de 5 tane şubemiz var. Dünyanın her yerinde olmak istiyoruz. Şimdi Afrika ülkeleriyle görüşüyoruz. Güney Amerika ülkeleri ile görüşüyoruz. Peru’dan teklif aldık. Artık Türkiye’de öyle bir hale geldik ki kabımıza sığmıyoruz. Dünyanın her yerinde olacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir