Bildiğiniz gibi Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki sınırlardan ülkemize birçok kaçak şey sokuluyor. Benzini olsun, mazotu olsun, çayı olsun… Bu sefer konumuz kaçak çay. Bölge halkı marketlerden çay almak yerine kaçak çayı tercih ediyor. Yıllardır süregelen bir olay olduğu için artık bölge halkının da damak tadını oluşturan bir lezzet haline geldi kaçak çay; yani marketlerden alınan kaliteli çaylar sevilmiyor bile. Çaykur da bu durumun önüne geçmek hem de kendine yeni bir pazar oluşturmak için hummalı bir çalışma içerisine girerek kaçak çay tadında çay üretimine başladı. Üretilen çaylar bölgedeki 300 bin evde test edildi.
‘Sert içimli’
Bu çayın da testlerini bölgede yapıyoruz. Güneydoğu’da yaşayan kardeşlerimizin beğenisine sunuyoruz. Çıkacak neticeler sonucunda hareket edilecek. Bölgenin reaksiyonu en iyi tadımlar aracılığıyla belli olacak” dedi.
Sütlüoğlu, bölgenin alıştığı çay tadı için sadece ‘üretim tekniğinde farklı bir yol’ izlediklerini vurguladı. Yeni teknikle ‘daha küçük parçalı, hızlı dem verme özelliği olan ayrıca sert içimli’ bir üretim yaptıklarını belirten Sütlüoğlu şöyle devam etti:
“Görevlendirdiğimiz personeller ev ev dolaşarak tadımlar yaptırıyorlar. Yaprak bizim yaprağımız, Doğu Anadolu Bölgemizin yaprağı, üretim tekniği farkından dolayı böyle bir tada ulaşıyoruz. Bu bölgeye yabancı menşeli çaylar girdi ve işgal etti. Bu işgali ortadan kaldıracak güçteyiz. Bu bölgede çalışmaları daha da sıklaştıracağız, pek çok eve ulaşmayı hedefliyoruz ve onlara Çaykur çayını tattıracağız. Bu yıl bu bölgedeki her vilayetimizde de önemli artışlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”