2018 Baltık Yaşam Bilimleri Forumu

Litvanya, 2018 yılında Baltık Yaşam Bilimleri Forumu’na ev sahipliği yapacaktır. 26-27 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan foruma 40 ülkeden 3400 civarında katılımcının eşlik etmesi beklenmektedir. 4.kere düzenlenecek olan foruma ülkemizden KOSGEB de AB projeleri doğrultusunda katılacaktır.

Baltık Yaşam Bilimleri Forumu’nun amacı dünya çapında iş ve bilim dünyasının temsilcilerini bir araya getirmek ve bu konuda fikir alışverişinde bulunmaktır. Böylece daha iyi projelerin geliştirilmesi ve insanlara farkındalık kazandırılması sağlanacaktır.  Yani oldukça başarılı ve verimli bir forum olacağını bu nedenle ülkemizin de bu forumda yer almasının faydalı olacağını söyleyebiliriz.

Forumun genel olarak konularına baktığımız zaman teknoloji ve tıp dünyasını bir araya getiren pek çok projeye yer verildiğini görüyoruz. Mesela genetik hastalık mekanizmaları, imünoterapi, genotomik tıp, dijital sağlık, kök hücre, lazerin kullanım alanları, tanı teknolojisi ve son yıllarda özellikle yapay organ konusunda üzerinde durulan 3D baskı hakkında pek çok konuşma ve tartışmanın yapılacağını söyleyebiliriz. Böylece bu konuda çalışan bilim insanları, projelerini de dünya çapında duyurma fırsatına sahip olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir