2014 Boat Show büyük ilgi gördü

Boat Show

Türkiye’de düzenlenen tek denizüstü fuarı olan Boat Show, şu günlerde halen devam ediyor. Geride bıraktığımız beş gün içerisinde 200’e yakın botun satıldığı bilgisi bizlere kadar ulaştı. Gelen bilgilere göre bu vakte dek satılan tekneler sayesinde fuarda 100 milyon euroluk bir alışveriş dönmüş. Satılan yatlardan 25’i megayatlar arasında yer alırken büyük boyutlu tekneler de yine alıcı bulunlar arasında.

Trio Yatçılık’ın getirdiği güneş enerjisini elektriğe çeviren Greenline 48 ise 7 adet sattı. En çok alıcının Türk olduğu öğrenilirken, yaşanan gerginlik ve iç savaşa rağmen 3 Suriyeli işadamının süperyat ve katamaran satın alması dikkat çekti. İran, Rusya, Ürdün ve Azerbaycan’dan gelenlerin de tekne satın aldığı öğrenilirken, boyları 30 metrenin üstünde 6 megayatın satışı gerçekleşti.


1 milyar TL’lik tekne

Pendik Marinturk İstanbul City Port’ta UBM Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarda toplam 1 milyar TL’yi bulan 380 adet yat, mega yat, süper yat, motor yat, yelkenli, katamaran ve sürat teknesi sergilendi. Hem süper yat konforu hem sürat teknesi havası veren ve dünyada ilk kez bu tasarımı birleştiren Mazu Yacht’ın kamaralı sürat teknesi de büyük ilgi gördü. Yerli üretim olan yelkenli tekne NOTOS 62 ise sempatik görünüşüyle beğenilirken 500 bin euro’dan satışa sunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir