E‑İhracat Temmuz’da 28 Milyar TL’ye Yaklaştı

E‑İhracat Temmuz'da 28 Milyar TL'ye Yaklaştı

Temmuz ayında e‑ihracat hacmi 28 milyar TL’ye yaklaşarak dijital satışların dış pazarlardaki önemini bir kez daha gösterdi. Açıklanan verilere göre, online kanallar üzerinden gerçekleşen ihracat hareketliliği yaz döneminde de devam etti ve Türkiye’nin dijital dış ticaret hacmi dikkat çeken bir seviyeye ulaştı.

Bu durum, özellikle e‑ticaret altyapısına yatırım yapan ya da pazar yerleri üzerinden yurtdışına satış yapan KOBİ’ler için doğrudan bir işaret niteliğinde. E‑ihracatın toplam ticaret içindeki payının yükselmesi, lojistik, ödeme çözümleri ve müşteri sonrası hizmetlerde rekabet üstünlüğü sağlayan şirketlerin avantaj kazanacağını gösteriyor.

İşletmeler açısından pratik adımlar; satış kanallarını çeşitlendirmek, uluslararası lojistik ve iade süreçlerini optimize etmek, dövizli tahsilat altyapılarını güçlendirmek ve hedef pazarların yerel pazar yerlerine entegrasyonunu hızlandırmaktır. Bu tür operasyonel iyileştirmeler, e‑ihracattan alınacak payı artırmada belirleyici olacaktır.

Sonuç olarak, Temmuz ayındaki 28 milyar TL’ye yaklaşan e‑ihracat hacmi, dijital ihracatın Türkiye ekonomisindeki somut büyüklüğünü teyit ediyor; KOBİ’ler için bu, pazar fırsatlarının genişlediği ve hazırlıklı olan firmaların rekabette öne çıkacağı bir dönem anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir