Tatlı Tüketimi

Türkiye’de tatlı, şeker, çikolata tüketimi gün geçtikçe artıyor. Küçük bir artış da değil son yıllarda %10 oranında bir artış görüldü piyasada. Bu yükselmeyle birlikte tatlı tüketiminde ciro 3,1 milyar dolara ulaştı.

Çikolata sektöründe de Türkiye’nin değeri son yıllarda oldukça arttı. Hatta şu an dünyanın devleri olarak görünen Belçika ve Avusturya’ya bile çikolata ihracatı yapıyoruz.

En çok satış ise Marmara Bölgesi’nde yapılıyor. Bu konu hakkında Zeki Mete şöyle bir açıklama yaptı : “Doğuya gittikçe ikram edilen ve hediye amaçlı satın alınan ürün portföyü şekere kaydı. Çikolatanın yaklaşık yüzde 45’i Marmara Bölgesi’nde tüketiliyor. Marmara’daki paketli ürün tüketiminin de diğer bölgelere göre daha yüksek olduğu gözleniyor. Pazarın önümüzdeki dönemde Türkiye’de büyümeye devam edeceğini düşünüyorum. Tüketim Bayramlarda en üst seviyeye ulaşıyor. Toplam tüketimin üçte biri Ramazan ve Kurban bayramlarında yapılıyor”

Resmen çikolatanın beşiğine satış yaptığımız belirtildi. Suudi Arabitan, Rusya, Belçika, Avusturya, ABD, İngiltere ve daha birçoğu. Türkiye çikolata sektöründe ipleri eline almaya çok yakın olarak gözüküyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir