TOBB Kadın Girişimciler Eğitimleri Başlıyor

Türkiye odalar ve borsalar birliği kadın girişimcileri desteklemeye başladı. Aynı zamanda TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Türkiye’de kadınların girişimcilik alanında yer almamalarının sebebini ‘’Elinin hamuru’’ sözüne bağladı. Kadınların birlik ve beraberlik için Türkiye ekonomisine de katkıda bulunabileceklerini vurgulayan TOBB gelen başkanı, 81 ilde kadınlara girişimcilik için eğitim panelleri açılmasına da destek oldu.

81 İlde Kadın Girişimcilere Eğitim

Kadınların girişimci olamayacağı ya da çalışamayacağı üzerine düşüncelerin aksine, kadınların erkeklerden hiçbir farkının olmadığını gösteren bu girişim, Türkiye’de kadına bakış açısının da değişmesine yardımcı olacak. Kadınların ekonomide olmasına ihtiyacımız var diyen başkan, yeni fikirler, yaratıcı düşünceler için kadınların girişimcilik potansiyeline güvendiğini de dillendirdi.

% 120 daha çok büyüyeceğimizi planlıyoruz diyen Rıfat Hisarcıkoğlu, kadınların girişimcilik için büyük işler başarabileceğine inandığını söyledi. 81 ilde başlayan kadın girişimciler için teknolojik eğitimler ve kobi seminerleri için faaliyetlere başlandığı belirtildi. Kadınların 2030 yılında girişim alanında çok daha etkili bir duruma gelmesinin beklendiği bu aşamada, yeni katılımcılar bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir