KOSGEB’den Kobilerin Kredileri için Müjde

Ekonomide yeni dönemin başlamasıyla alınan yeni kararlarda KOBİ’leri mutlu edeceğe benziyor. KOSGEB başkanı Uzkurt yatığı son açıklamada yeni dönem için KOBİ’lerin banka kredisi kullanması halinde kredilerin faizlerinin KOSGEB tarafından ödeneceğini ifade etti.

Uygulamanın Şartları

Yapılan açıklamada KOSGEB’in belirlediği kriterlerde banka kredisi kullanan işletmelerin kredi faizleri KOSGEB belirlenen puanla sistemi üzerinden ödemesini yapacak.

Her KOBİ için kredi limitleri belirlendi. En az 100 en fazla 500 bin liraya kadar kredi çekilme işlemi yapılabilecek.

KOSGEB’in belirlediği şartlarda kredilerin kullanılması halinde KOSGEB olarak bankayla iletişime geçerek faz ödemesini otomatik olarak karşılayacağız açıklaması KOSGEB Başkanından geldi.

Yapılan açıklamalarda özellikle yerli üretime ağırlık verileceğinin vurgusu da yapıldı. Milli ve yerli üretim kavramlarının önem kazandığı vurgusu yapılarak bu üretimlere teşviklerin daha da artacağı ifade edildi.

Yapılan çalışmalar içinde özellikle ithalatı yapılan ürünlerin Türkiye’de üretilmesine yönelik çalışmalara destek verileceği de vurgulandı.

2018 yılı için bütçenin 2 milyar lira odluğu ifade edilirken KOBİ’ler için tüm gerekli desteğin devlet tarafından eksik edilmeyeceği ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir